Unreal Engine 5 znovu ukazuje, že je víc a víc reálný
i Zdroj: MAWI United
Novinka Unreal Engine 5 znovu ukazuje, že je víc a víc reálný

Unreal Engine 5 znovu ukazuje, že je víc a víc reálný

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

7. 3. 2024 18:15 13

Nereálně reálné? UE5 dokáže v rukou zkušených vykouzlit vskutku pěknou podívanou. Podívejte se na nová technologická dema, která posouvají hranice.

Reklama

Již jsme párkrát psali o UE5 ukázkách a některé jste si mohli i vyzkoušet na vlastní GPU chladič (nyní bohužel za nějaký ten šesták a nikoli zdarma). Zejména tvůrce „MAWI United“ často prezentuje svou práci na YouTube a bývá to pěkné pokoukání. 

Ve třech posledních videích máme ukázky pouště jak z filmu Duna, dále prosluněný ale trochu suchý les a pak ještě břízový zelený háj. Všechny ukázky jsou ve 4K a s takovou mírou detailů, že skutečně každý libovolný snímek z videa by mohl být považován za fotografii.

Jeden z uživatelů komentoval video lesa se slovy, že by to byla dobrá virtuální terapie. A něco na tom je. Žijete uprostřed metropole, všude kolem betonové obludy, les je hodiny daleko, tak nasadit helmu a spustit relaxační procházku lesem není tak špatný nápad. Není to stejné, stále budete cítit to neumyté nádobí, ale mozek by to částečně (s kolíkem na nose) oblafnout mohlo. Jakkoli jsou ale tyto technologická dema úžasná, pořád toho nejsme svědky ve hrách. Kdy budeme?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama