Upravená RTX 2080 se 16 GB paměti exceluje v minimálních FPS
i Zdroj: PCTuning (s využitím Microsoft Copilot)
Novinka Upravená RTX 2080 se 16 GB paměti exceluje v minimálních FPS

Upravená RTX 2080 se 16 GB paměti exceluje v minimálních FPS

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

22. 2. 2024 21:15 98

Dnes se všichni shodneme, že 8 GB grafické paměti je pro nové hry málo. Jenže upgradovat pouze VRAM, to není tak jednoduché. Ale pro některé kutily je to vcelku snadné.

Reklama

Třeba takový Paulo Gomes. O něm jsme už psali, když stejným způsobem upravil RTX 3070. Nyní se zaměřil na RTX 2080. Stačilo prostě vyměnit paměťové čipy za větší 2 GB a připájet jeden kondenzátor. Dokonce ani nebylo nutné upravovat BIOS. Jenže ne každý má doma výbavu na pájení grafických karet a jejich úpravy. Také paměťové čipy se neprodávají běžně v sámošce. Gomes vysvětlil, že tyto konkrétní paměti jsou z AliExpressu a není jisté, jak dlouho budou fungovat. Pravděpodobně jde o čipy z vyřazených PCB nebo tovární přebytky. 

A k tomu excelentnímu výkonu/snímkům. Pochopitelně nejde o nárůst průměrných snímků, nýbrž těch minimálních, tzv. 1% LOW. Ve hře Resident Evil 4 Remake byly v případě běžné 8 GB varianty ubohé 3-4 FPS. Po tuningu na 16 GB vyletěly na 55 FPS, přičemž průměrné hodnoty zůstaly vesměs stejné kolem 60-70 FPS. Resident Evil 4 Remake je hra dost náročná na paměť - sežere 11-12 GB - a tak je jasné, že 8 GB bude málo, což způsobuje propady FPS na mrzké hodnoty. Čili máte-li málo VRAM tak buď upgradovat, snížit detaily a nebo přepájet čipy. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama