usekli-jsme-lulzsecu-hlavu-tvrdi-fbi-zradil-je-vlastni-sef
Novinka „Usekli jsme LulzSecu hlavu,“ tvrdí FBI. Zradil je vlastní šéf

„Usekli jsme LulzSecu hlavu,“ tvrdí FBI. Zradil je vlastní šéf

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 3. 2012 14:10 24

Na zatčení některých významných hackerů se podílel šéf LulzSecu Hector Xavier Monsegur, který úzce spolupracoval s vyšetřovateli z FBI.

Reklama

Federálnímu úřadu pro vyšetřování (FBI) se v minulých dnech podařilo zadržet trojici vysoce postavených hackerů organizace LulzSec, vyplývá to ze zprávy publikované na serveru Gizmodo.

Policii přivedl paradoxně na stopu samotný šéf organizace Hector Xavier Monsegur, známý také pod přezdívkou Sabu, který s americkou justicí spolupracuje již od června minulého roku.

Nepřehlédněte:

Prominentní hacker skupiny LulzSec byl propuštěn na kauci

Nezaměstnaný otec dvou dětí se při výslechu údajně přiznal nejméně k deseti počítačovým zločinům, včetně hacknutí Sony, a začal s FBI spolupracovat.

V následujících dnech a týdnech se objevoval takřka denně v kancelářích FBI, kde pomáhal agentům s identifikací a dopadení dalších vysoce postavených členů LulzSec a Anonymous.

„Nebylo to snadné,“ řekl stanici Fox News jeden z vyšetřovatelů. „Spolupracuje kvůli dětem. Nechtěl je opustit a jít do vězení. Na to jsme ho dostali“.

Není to poprvé, co byl Sabu označen za zrádce. Minulý rok jej prominentní hacker s přezdívkou Virus označil za krysu. Důkaz, že je Sabu zrádce, ale tehdy neměl. Jeho podezření se potvrdilo až nyní.

„Tohle skupinu zničí,“  řekl člověk obeznámený s vyšetřováním. „Usekli jsme LulzSec hlavu“.

„Usekli jsme LulzSecu hlavu,“ tvrdí FBI. Zradil je vlastní šéf
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Gizmodo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama