uzivatele-window-xp-pozor-na-klavesu-f1
Novinka Uživatelé Window XP: pozor na klávesu F1

Uživatelé Window XP: pozor na klávesu F1

Martin Stančík

Martin Stančík

3. 3. 2010 09:00 4

Microsoft včera varoval uživatele Window XP, aby na podňet žádné webové stránky z bezpečnostních důvodů nemačkali klávesu F1.    

Reklama

Softwarový gigant tak reagoval na nově objevenou chybu v prohlížeči Internet Explorer, kterou by útočníci mohli využít k průniku do systému nic netušícího uživatele. Microsoft tak ve svém včerejším oznámení potvrdil díru v IE, o které v pátek informoval polský bezpečnostní expert Maurycy Prodeus. "Pokud nebezpečná webová stránka zobrazí speciálně vytvořené okno a uživatel zmáčkne klávesu F1, může být spuštěn škodlivý kód, díky kterému se útočník dostane do systému," uvedl Microsoft.

Uživatelé Window XP: pozor na klávesu F1
i Zdroj: PCTuning.cz

Prodeus sám chybu, která postihuje Windows 2000, Windows XP a Windows Server 2003 ohodnotil jako "středně závažnou." A podle nového zjištění jsou postiženi uživatelé všech verzí Internet Exploreru - dříve se mělo za to, že chybou trpí jen starší verze tohoto prohlížeče. Microsoft uživatele varuje, aby do vydání aktualizace jednoduše nemačkali klávesu F1, ať už je o to webová stránka vyzve z jakéhokoli důvodu.
 

Zdroj: PCW

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama