v-australii-otevreli-androidland-prvni-obchod-venovany-androidim-zarizenim
Novinka V Austrálii otevřeli Androidland, první obchod věnovaný Androidím zařízením

V Austrálii otevřeli Androidland, první obchod věnovaný Androidím zařízením

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

4. 12. 2011 09:00 11

Nejrozšířenější mobilní platforma se dočkala prvního kamenného obchodu s příhodným názvem „Androidland“. Zelený robůtek na zákazníky vykukuje ze všech stran a jiné zboží než vše kolem platfromy zde nehledejme.

Reklama

Všude zelená barva a robůtci kam jen oko dohlédne, tak nějak to vypadá v prvním Androidlandu. Ten se nachází v australském Melbourne a na jeho vzniku se podílel i sám Google. Jedná se o první kamenný obchod věnovaný nejpopulárnější platfromě současnosti, ovládající již více než polovinu trhu se všemi smartphony.

V Austrálii otevřeli Androidland, první obchod věnovaný Androidím zařízením
i Zdroj: PCTuning.cz

Za obchodem stojí australská telekomunikační společnost Telstra. Ta spolupracovala se samotným Googlem a cíl byl jasný, vytvořit "Androidland". V něm nalezneme zařízení a příslušenství od všech možných výrobců a jiný operační systém na nabízených telefonech a tabletech, než právě Android nejrůznějších verzí, zde ani nehledejte. Na zákazníky navíc čekají Googlem vyškolení experti, kteří rádi pomohou a poradí při případných problémech.

Přiložené video asi nejlépe ukáže, jak takový Androidland vypadá. Zmiňovaný maskot systému, malý zelený robůtek, zde v desítkách různých podob pokukuje na zákazníka zpoza každého rohu. K vybavení obchodu přispěl i sám Google např. obří obrazovkou s běžící aplikací Google Earth a zahrát si na dotykové obrazovce lze i oblíbené Angry Birds. Nám se nápad Androidlandu líbí a když mohou mít své "svatyně" příznivci Applu, proč by jej nemohla mít najrozšířenější platforma současnosti.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama