YouTube v boji proti Adblockerům zpomaluje načítání videí
i Zdroj: Depositphotos
Novinka YouTube v boji proti Adblockerům zpomaluje načítání videí

YouTube v boji proti Adblockerům zpomaluje načítání videí

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

22. 11. 2023 14:50 27

YouTube zkrátka dělá všechno možné, aby uživatelům znepříjemnil sledování obsahu, pokud používají Adblock a nemají Premium účet. Boj pokračuje!

Reklama

Jak se dalo čekat, snaha YouTube zabránit uživatelům sledovat obsah bez reklam neustává. Pár týdnů zpět se YT celosvětově opravdu vytáhl, když lidem začal blokovat obsah, pakliže byl detekován nějaký blokátor reklam. Někdy to došlo tak daleko, že po třech videích byl konec. Nezbylo než reklamu povolit a nebo zacálovat Premium. Ale s tím se uživatelé nehodlali smířit, stejně tak vývojáři blokátorů a po pár dnech bylo vše při starém. Adblocky byly vylepšeny a dokážou potrhlou snahu YouTube přelstít. Možná že pár lidí si blokátor vypnulo a nebo dokonce registrovalo Premium, ale spíše to pomohlo ke zlepšení různých reklamy bijících rozšíření jako AdGuard nebo uBlock Origin. 

YouTube v boji proti Adblockerům zpomaluje načítání videí
i Zdroj: youtube

Válka však pokračuje. YouTube nyní nasadil jinou zbraň, v prohlížečích Firefox a Edge záměrně prodlužuje časy načítání videa a to okolo pěti sekund. Společnost potvrdila, že tyto pauzy jsou další snahou otrávit uživatele, vlastně je tedy donutit povolit reklamy a nebo založit Premium. Zajímavé je, že Chrome je tímto nepostižen, ani na Opeře jsem si toho nevšiml. Jak to vypadá, válka ani zdaleka nekončí. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama