V ČR bude poprvé k vidění superbezpečný router Turris Omnia 2022
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka V ČR bude poprvé k vidění superbezpečný router Turris Omnia 2022

V ČR bude poprvé k vidění superbezpečný router Turris Omnia 2022

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 11. 2021 14:18 1

Nová generace routeru Turris Omnia s pracovním označením “2022” nabídne jako první zařízení vyvíjené a vyráběné v Evropě dva 10 Gb porty a ve spojení s dynamickým firewallem a bezpečnostním systémem Turris Sentinel. Čeští uživatelé se s prototypem routeru, který zaštiťuje správce české národní domény CZ.NIC, mohou seznámit v rámci letošního ročníku konference Internet a technologie.

Reklama

Na konferenci Internet a Technologie (21.2), která proběhne 10. listopadu v konferenčním centru hotelu Grandior v Praze, představí Turris novou generaci routeru Turris Omnia. Kromě výrazně zvýšeného výkonu a zcela nového designu umožní router Omnia 2022 maximálně využít nejrychlejší dostupné připojení k internetu a zrychlí rozpoznávání hrozeb.

Omnia 2022 bude prvním routerem vyráběným v Evropě, který nabídne dva 10 Gb porty (WAN a LAN) pro hardwarové připojení externích zařízení. Kromě toho bude osazen 64bitovým čtyřjádrovým procesorem taktovaným na 2,0 GHz a operační pamětí minimálně 4 GB. Implementace Wi-Fi 6 zajistí rychlejší a stabilnější bezdrátové připojení se všemi zařízeními, volitelný modul 5G pak zajistí nejrychlejší bezdrátové připojení k internetu a instalovaný SSD poskytne prostor pro instalaci mnoha dodatečných open source aplikací. 

Turris Omnia 2022
i Zdroj: PCTuning.cz
Turris Omnia 2022

Dynamický firewall v routeru Omnia, kterým prochází veškerý síťový provoz, rozpoznává a zachycuje útoky na všechny možné typy připojení. Pomáhá také bránit uživatele před krádeží identit a přístupových údajů k internetovým službám, mezi které patří i internetové bankovnictví.

Turris Omnia 2022
i Zdroj: PCTuning.cz
Turris Omnia 2022

Základní vlastnosti routeru Turris Omnia 2022 i všechny další novinky představí autoři 10. listopadu v konferenčním centru hotelu Grandior v Praze. Více informací o akci najdete zde. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama