Valve designer naznačil, jak to vypadá s nástupcem Steam Decku
i Zdroj: Steamdeck.com
Novinka Valve designer naznačil, jak to vypadá s nástupcem Steam Decku

Valve designer naznačil, jak to vypadá s nástupcem Steam Decku

David Jiránek

David Jiránek

10. 3. 2023 14:10

Handheld Steam Deck dorazil na trh před rokem a prakticky od vydání se spekuluje o výkonnější verzi, případně plnohodnotném nástupci. Zda je druhá verze konzole v plánu odhalil jeden z designerů ve Valve.

Reklama

Steam Deck se podle žebříčků platformy Steam prodává stejně dobře jako nejnovější hry. Handheld si připsal řadu pozitivních hodnocení a aktuálně jde o jedno z nejpopulárnějších zařízení tohoto druhu. Valve sáhlo po vyvážené kombinaci hardwardu v čele s AMD APU. Steam Deck pohání procesor s architekturou Zen 2, čtveřicí jader na frekvenci 2,4 GHz až 3,5 GHz a grafický čip s osmi RDNA 2 výpočetními jednotkami. RAM o velikosti 16 GB využívá moderní LPDDR5 moduly.

Nejprodávanější produkty na Steamu
i Zdroj: SteamDB
Nejprodávanější produkty na Steamu

Ačkoliv na tak malý stroj jde o výkonné zařízení, náročnější hráči vyhlížejí nástupce s vyšším výkonem. Lawrence Yang, designer ve společnosti Valve nedávno prozradil, že druhá generace zařízení s výrazně vyšším výkonem nedorazí ještě pár let. To ovšem neznamená, že bychom se nedočkali další verze. Nintendo Switch rovněž nemá nástupce, přesto na trh dorazily modely Lite a OLED. Zda podobný osud v dohledné době potká také Steam Deck je ve hvězdách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama