valve-predstavilo-novy-zpusob-sdileni-prijmu-s-vyvojari-na-steamu
Novinka Valve představilo nový způsob sdílení příjmů s vývojáři na Steamu

Valve představilo nový způsob sdílení příjmů s vývojáři na Steamu

Martina Lipertová

Martina Lipertová

3. 12. 2018 10:00

Společnost Valve změnila způsob sdílení příjmů s vývojáři na Steamu. Změny pomohou pouze vývojářům, kteří prodejem her vydělají spoustu peněz. 

Reklama
Valve představilo nový způsob sdílení příjmů s vývojáři na Steamu
i Zdroj: PCTuning.cz

V současné chvíli se tržby na Steamu rozdělují mezi vývojáře a Valve v poměru 70/30, tzn. z každých 100 dolarů připadne 70 dolarů vývojářům a 30 dolarů provozovateli prodejního kanálu, tedy Valve. 

Nově, pokud příjmy z prodeje hry přesáhnou 10 milionů dolarů, si Valve strhne pouze 25%, a pokud příjmy z prodeje hry přesáhnou 50 milionů dolarů, bude to jen 20%. Změny tak nahrávají především velkým vývojářským studiím, což nemohlo zůstat bez povšimnutí menších vývojářů. Ti ve velkém vyjadřují svou nelibost. 

Tak například vývojář roguelike titulu Caves of Qud na Twitteru řekl, že tento přístup "je poplatný dalšímu Fallout 76". Vývojář vesmírného kolonizačního titulu Maia řekl prostě, že je to „špatná zpráva“. Někteří vývojáři mluví dokonce o špatném snu, o výsměchu, případně hned o „okázale vztyčeném prostředníku směrem k menším vývojářům“. A co si o tomto kroku myslíte vy?

Zdroj: PC Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama