valve-predstavuje-nove-moznosti-hrani-pc-her
Novinka Valve představuje nové možnosti hraní PC her

Valve představuje nové možnosti hraní PC her

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

23. 5. 2014 08:00 13

Společnost Valve oznámila, že možnost streamování her z "hlavního" počítače na jakékoliv zařízení ve vaší domácnosti je nyní k dispozici všem 75 milionům uživatelů Steamu. Předtím byla tato funkce k dispozici pouze omezenému počtu hráčů, kteří se dostali do uzavřené beta verze.

Reklama

Jednou z hlavních výhod domácího streamování skrze službu Steam je možnost hrát své hry na slabších počítačích, než dané hry pro svůj plynulý chod potřebují. To je dáno skutečností, že hry ve skutečnosti běží na "hlavním" počítači, který se stará o veškerou výpočetní sílu. Na slabší počítače je potom vysíláno jenom video a audio.

Valve představuje nové možnosti hraní PC her
i Zdroj: PCTuning.cz

Domácí streamování funguje i napříč platformami, což vám umožní streamovat hru z počítače se systémem Windows do počítačů se systémem OS X, Linux nebo SteamOS. Díky nové streamovací službě můžete také připojit svůj notebook nebo slabší počítač k televizi a streamovat na ní hry za pomoci režimu Steam Big Picture. 

Domácí streamovací služba předchází vydání herní konzole Steam Machine a gamepadu Steam Controller, kterých bychom se měli dočkat ještě tento rok. 

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama