Vánoční update přináší Steam do vozů Tesla – je libo pařit za jízdy?
i Zdroj: Depositphotos
Novinka Vánoční update přináší Steam do vozů Tesla – je libo pařit za jízdy?

Vánoční update přináší Steam do vozů Tesla – je libo pařit za jízdy?

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

14. 12. 2022 15:40 1

Tesly jsou v podstatě počítače na kolech. Tak nacpané chytrou elektronikou a hromadami funkcí, že převoz pasažérů se skoro jeví jako druhotná vlastnost.

Reklama

Vozy Tesla toho umí hodně, ale dosud jste nemohli spustit klient Steam a zahrát si oblíbenou taškařici. Tomu je konec, v úterý vyšel „vánoční update“, který konečně umožňuje Steam provozovat a díky tomu si krátit dlouhé chvíle za volantem, kdy za vás řídí automobil. Ve videu, kterým se Tesla chlubí, ukazuje běžící Cyberpunk 2077. Elon integraci Steamu do svých hypervozů už inzeroval pár měsíců, nutno ale dodat, že update je dostupný jen pro modely S a X s rokem 2022. 

Tyto modely můžou provozovat Steam díky Ryzenům v útrobách vozu. Dalším požadavkem je 16GB paměti a služba „Premium Connectivity“, která stojí 9.99 dolarů měsíčně. Matoucí by mohlo být, jaká verze Steamu vlastně ve vozech běží. Podle informací k vydání updatu jde verzi založenou na Linuxu, která je i v konzoli Steam Deck. Výsledkem je, že nově zprovozněný Steam může v autě spouštět hry ověřené pro Steam Deck. Každopádně to znamená, že dlouhé štreky mohou být zase o něco zábavnější. 


 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama