video-playstation-je-na-svete-uz-20-let-sony-slavi
Novinka Video: PlayStation je na světě už 20 let, Sony slaví

Video: PlayStation je na světě už 20 let, Sony slaví

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

14. 11. 2014 10:15 4

Píše se rok 1994 a právě probíhá válka o to, která konzole zaujme místo v našich obývácích. Favorité jsou dva – konzole od Segy a konzole od Nintenda. Do boje však zčista jasna vstupuje také PS One od Sony a zamíchá kartami tak, jak to nikdo nečekal…

Reklama

Zbytek příběhu samozřejmě zná každý z nás. Sega nakonec vyklidila pole a PS One se stal obrovským hitem, důsledkem čehož jsme se minulý rok v zimě dočkali již 4. generace této konzole. Přitom i s ní to vypadá dost nadějně – konzoli se daří, v prodejích zatím dominuje své konkurenci a i s hrami to nevypadá nejhůře (i když momentálně to je celkem bída), u příležitosti dvacátého výročí vstupu PlayStationu na trh má proto Sony vážně co oslavovat. 

Jako první nabídla Sony fanouškům PlayStationu krátké video, v němž vás provede historií PlayStationu od první krabičky až po nejnovější model s jeho novými funkcemi. A jelikož herní konzole bez her by nebyly herní konzole, většinu videa zabírá sestřih z těch nejvýznamnějších her, které se na PS objevily. Najdete tam tu svojí? A která to je?

Plány na další oslavy Sony neznáme, dá se však očekávat, že video bylo jenom předskokanem k něčemu daleko zajímavějšímu. 

Zdroj: KitGuru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama