video-sony-predvedlo-internet-tv
Internet Novinka Video - Sony předvedlo Internet TV

Video - Sony předvedlo Internet TV

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

8. 9. 2010 11:00

Společnost Sony ukázala na veletrhu IFA video, ve kterém představuje koncept internetové Google TV.

Reklama
Video - Sony předvedlo Internet TV
i Zdroj: PCTuning.cz

Sony Internet TV, jak se novinka správně nazývá využívá technologie a online služby giganta Google. Technologické špičky již nějakou dobu na Sony Internet TV pracují a vše vypadá velmi zajímavě. Video ukazuje vyhledávání, opravdu vyvedené Google Maps, práci s Youtube a Picasa. Brouzdat na internetu a sledovat u toho např. sportovní přenos pak umožňuje funkce obraz v obraze (picture-in-picture). Internet TV brzy nalezneme v televizorech BRAVIA, přehrávačích Blu-ray Disc a systémech domácího kina společnosti Sony.

Sony Internet TV bude vybavena operačním systémem Android s podporou technologií Flash/AIR. Prohlížečem je starý dobrý Google Chrome. Díky Android Marketu se uživatelé mohou těšit na spoustu zajímavých aplikací. Multifunkční ovladače dodá Logitech a o výkon se postarají procesory Intel Atom.

Na ukázku fungování Internet TV se můžete podívat i na stránkách Sony, kde vás do služby zasvětí Flashový průvodce (zde).

První televize by se měla objevit již koncem tohoto roku na severoamerickém trhu. Kdy se produktů se Sony Internet TV (Google TV) dočkáme v Evropě a kolik budou stát zatím nevíme.

Zdroje: Engadget, Gizmodo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama