videokonference-ve-3d-a-jeste-k-tomu-bez-bryli-diky-dalsimu-hacku-kinectu-realita
Novinka Videokonference ve 3D a ještě k tomu bez brýlí? Díky dalšímu hacku Kinectu realita!

Videokonference ve 3D a ještě k tomu bez brýlí? Díky dalšímu hacku Kinectu realita!

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

5. 6. 2011 11:00 9

Další z povedených hacků oblíbeného ovládání k Xbox 360 posouvá jeho využití o další kousek dál. Je libo interaktivní 3D video?

Reklama

Hacking Kinectu je už od jeho příchodu na trh oblíbenou aktivitou spousty nadaných programátorů. K dnešnímu dni jich je nespočet a bezdotykové ovládání k Xbox 360 se naučilo spolupracovat s Windows, rozpoznávat znakovou řeč a nejen to. V Microsoftu si uvědomují obrovský potenciál svého zařízení a již brzy by se vývojáři měli dočkat oficiálního SDK. Zatím jim nezbývá, než si vše naprogramovat po svém, ale i přes tento handicap vznikají velmi zajímavé pokusy.

Videokonference ve 3D a ještě k tomu bez brýlí? Díky dalšímu hacku Kinectu realita!
i Zdroj: PCTuning.cz

Student Andrew Maidmone ve spolupráci se svým profesorem vytvořil metodu, jak díky Kinectu získat 3D obraz, který je v reálném čase možné natáčet. Své využití by tedy mohl naleznout i při videohovorech, kde by přibyla další interakce.

Díky kamerám a infrakameře v zařízení zaznamenával stejný obraz z několika různých úhlů naráz. Poté za využití speciálních algoritmů a GPU filterů vše spojil do jednoho 3D obrazu. Ačkoli vše zatím vypadá trošku těžkopádně, půda pro další vylepšené hacky je otevřena. Na videu se můžete podívat, jak realtime 3D z Kinectu vypadá. Berte v potaz, že původně konzolové ovládání není k tomuto účelu určené a vše musel dotyčný student naprogramovat a vyladit. Není to tak zlé, co myslíte?

Nepřehlédněte:

Zdroj: PCWorld.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama