videotutorial-jak-pretaktovat-s-kapalnym-dusikem-ne-jen-geforce-gtx480
Novinka Videotutoriál: jak přetaktovat s kapalným dusíkem (ne)jen GeForce GTX480

Videotutoriál: jak přetaktovat s kapalným dusíkem (ne)jen GeForce GTX480

Jan Černý

Jan Černý

21. 8. 2010 15:00 11

Většina z vás jistě nějaké ty fotky taktování s kapalným dusíkem viděla. V dnešním 30minutovém HD videu si s overclockerem Deanzo projdeme jednotlivé kroky a naučíme se co a jak.

Reklama

Předem upozorňuji, že nikdo z redakce našeho serveru hardcore modifikace nedoporučuje a nenese za případné poškození nebo ztrátu záruky jakoukoliv odpovědnost! Pokud nevíte, co děláte, prostě to nedělejte! Seznamte se také s riziky spojenými s prací s kapalným dusíkem.

Je to již nějaký pátek, co na americko-australském serveru TweakTown dávají jedny z nejlepší videí na celém internetu. Před pár týdny se rozhodli ve spolupráci s jedním sdílným oveclockerem natočit podrobný návod včetně slovního komentáře, který by měli pochopit i úplní začátečníci. Najdete zde popsánu modifikaci grafické karty GeForce GTX480 od sundávání šroubků, přes pájení trimrů, až po nasazení komínu a přilévání kapalného dusíku (LN2). Angličtina ve videu (tedy alespoň pro mne) je opravdu velmi srozumitelná a neobsahuje žádné složité obraty. V prvních pěti minutách se tak dozvíme, kolik šroubků karta má, a že je nutné netlačit na šroubovák, aby nedošlo k poškození karty.

Dále následuje odizolování pájecích plošek nožem a výběr odporových trimrů. Spojení karty a trimrů vhodným vodičem je v šikovných rukách opravdu hračka (tužka ve videu obsahuje tavidlo a je u nás je poměrně drahá, bohatě postačí směs lihu a kalafuny). Pozice trimru je nakonec zafixována pomocí lepicí pásky. Aby byla karta při zvýšeném odběru stabilní, jsou paralelně ke standardním kondenzátorům přidány další (Sanyo OS-CON, v případě zájmu sdělím dole v diskusi své konexe na prodejce v Hongkongu). Zbývá už jen zaizolovat kartu proti kondenzující vodě (17minuta), potřít elektricky nevodivým lakem (20minuta) a osadit na MOSFETy chladiče (22minuta). Teprve potom je přišroubován komín a začíná ta správná zábava pro pořádné chlapy. Přejeme příjemné sledování. Overclockingu zdar!

Zdroj: TweakTown

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama