vista-pry-nebude-potrebovat-antivir
Novinka Vista prý nebude potřebovat antivir

Vista prý nebude potřebovat antivir

Stančík Martin

Stančík Martin

10. 11. 2006 00:00 18

Během telefonické konference s reportéry Jim Allchin z Microsoftu při popisování bezpečnostních vylepšení ve Windows Vista řekl, že by se nebál používat systém bez antiviru.

Reklama

Allchin dodal, že jeho sedmiletý syn Vistu bez antivirového softwaru používá a "on s tím plně souhlasí." Allchin toto vyřkl po té, co se reportéři dotazovali na stupeň zabezpečení Visty, která by v tomto směru měla být lepší než Windows XP.

Podle něj k zabezpečení systému dopomáhají třeba právě funkce jako Rodičovská kontrola a Address Space Layout Randomization (ASLR), která zkoumá kód systémového jádra pokaždé rozdílným způsobem, tak, aby byl rozpoznán škodlivý kód. "Řekl bych, že u Windows XP SP2 jsme udělali velký kus práce a jsem na to hrdý. Ale musíte pochopit, že během práce na SP2 jsme se mnoho naučili a byly věci, které jsme do tohoto produktu nemohli zakomponovat," řekl Allchin.

"Dám vám příklad. Jedna z mých nejoblíbenějších funkcí ve Vistě je ASLR, která zaručuje, že každý stroj s Windows Vista je trochu odlišný. Takže i když je v systému škodlivý kód a červ se pokusí šířit na jiný stroj, pravděpodobnost jeho úspěchu je velmi malá. A toho jsme chtěli docílit i u Windows XP SP2, ale nemohli jsme přijít na to, jak. A pak jeden chytrý programátor přišel s řešením, tak jsme jej dali do Visty."

"Windows Vista budou samozřejmě mít problémy s bezpečností, avšak podle mého názoru jde zatím o nejbezpečnější dostupný systém," ukončil Jim Allchin.

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama