Voxely pro klasický Doom jsou nyní dostupné pro oba díly a to včetně prostředí a monster
i Zdroj: Pctuning
Novinka Voxely pro klasický Doom jsou nyní dostupné pro oba díly a to včetně prostředí a monster

Voxely pro klasický Doom jsou nyní dostupné pro oba díly a to včetně prostředí a monster

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

30. 1. 2024 21:05 2

Pořád hrajete jako miliony dalších starý dobrý Doom? Vyzkoušeli jste už stovky úprav a modů? Nebo jen hledáte, čím si klasiku vylepšit? Tak čtěte a žasněte.

Reklama

Zhruba před rokem a půl jsem psal o voxel pro první díl Doomu. Moder cheello vytvořil voxelové příšery a haraburdí a začal rovnou pracovat i na monstrech a krámech pro díl druhý. To se mu taktéž podařilo a tak se rozhodl, že voxely aplikuje i na veškeré Doomovské prostředí, tedy stěny, stropy a podlahy a dodá jim prostorového vzhledu. A právě po roce a půl si můžete zahrát první dva klasické díly s kompletní voxelovou grafikou. Jak známo, voxel je v podstatě 3D pixel, tudíž výsledkem je ten krásně kostičkovaný vzhled, který pořád připomíná sprity. Ne ohavné 3D modely, které jsou také k dispozici. 

Přehlídka monster

Na videích výše a níže jsou voxely detailně prozkoumány a můžete si sami říci, zda je to nejlepší grafické vylepšení Doomu vůbec a nebo kacířství, čili že Doom má zůstat v původním balení. Mě osobně se sice voxely líbí, ale spíše preferuji klasické sprity. Nehledě na to, že hraju Brutal Doom a ten se voxelů zřejmě jen tak nedočká. Ale posuďte sami. Mod najdete zde a potřebujete k němu poslední verzi portu GZDoom

Detailní ukázka voxelových textur 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama