vykonny-cpu-chladic-od-akasy
Novinka Výkonný CPU chladič od Akasy

Výkonný CPU chladič od Akasy

Michal Mitrega

Michal Mitrega

20. 11. 2008 00:00 1

Jednotlivé CPU chladiče se podobají jeden druhému jako vejce vejci. Rozdíly mezi nimi pak tvoří především drobné detaily. Jedním takovým může být právě velikost heatpipe trubiček...

Reklama

Chladič Akasa Nero AK-967 nainstalujete prakticky na všechny dnes dostupné desktop procesory. Podporovány jsou sockety Intel LGA 775, LGA 1366 a AMD 939, AM2. Výrobce se chlubí výkonem, který by měl zvládnout uchladit i procesory s TDP 150W.

Výkonný CPU chladič od Akasy
i Zdroj: PCTuning.cz

Důležitou vlastností chladiče jsou čtyři heatpipe ve tvaru písmene U o průměru 8mm místo standardních 6mm. Další devizou je přímý dotyk heatpipe s IHS procesoru, který se pomalu začíná stávat standardem u lepších chladičů. Chladič tak bude zcela jistě podávat o něco lepší výkony než podobné konkurenční modely.

Nevýhodou je ale určitě PWM ventilátor s kluznými ložisky. Ten sice generuje hlučnost pouhých 18.3 – 24.6 dBA, ale protlačí přitom jenom 17.38 – 50.54 CFM, což je podprůměr. S přibývajícími roky přitom specifikace nebudou tak štědré. Ventilátor s 500 - 1500 RPM tedy doporučuji vyměnit za kousek s fluidními ložisky na 1200 otáčkách za minutu.

Zdroj: Akasa

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama