Vykutálení zločinci pašovali 30 kilogramů drog v 3D tiskárnách
i Zdroj: Depositphotos
Novinka Vykutálení zločinci pašovali 30 kilogramů drog v 3D tiskárnách

Vykutálení zločinci pašovali 30 kilogramů drog v 3D tiskárnách

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

20. 12. 2022 15:00

Zatím se na 3D tiskárně drogy vytisknout nedají, ale dají se nastrkat a schovat všude možně. Třeba zrovna do velkých 3D tiskáren.

Reklama

Pašování je součástí koloběhu světa a jeden z posledních pokusů zahrnuje 30 kilogramů metamfetaminu, 3D tiskárny a cestu z USA do západní Austrálie. Hodnota pašovaného fetu má na ulici hodnotu asi 30 milionů dolarů. Jak je vidět, touha výdělku nutí piráty hledat nové a nové způsoby doručení kontrabandu. Zločinci použili pro své pikle tiskárny Flashforge Creator 3, protože jsou to uzavíratelné boxy. Navíc jejich výroba byla ukončena a tak se dají pořídit za nižší cenu. I přes celkem velké rozměry 627 × 485 × 615 mm museli gangsteři použít víc kusů, aby drogy lépe rozprostřeli. 

Nebylo jim to ale nic platné, neboť jejich počínání už víc než tři roky sledovali agenti z AFP (Australian Federal Police) a FBI. Pašeráci byli poté zatčeni v rámci operace Ironside sting :-). Kladní hoši sledovali komunikaci gangu na šifrované platformě An0m a díky prokecnutí jednoho z nich se dozvěděli o tom, že už v roce 2020 byl organizovaný dovoz více než třiceti zásilek metamfetaminu do Austrálie. Čekajícím požitkářům tak nezbude, než se vrátit k čichání benzínu. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama