Vyšel Assassin's Creed Mirage, dostal fanouškovskou AI češtinu #HRY - 6. října
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Vyšel Assassin's Creed Mirage, dostal fanouškovskou AI češtinu #HRY - 6. října

Vyšel Assassin's Creed Mirage, dostal fanouškovskou AI češtinu #HRY - 6. října

Martin Zavřel

Martin Zavřel

6. 10. 2023 13:00 10

Letošní díl oblíbené série "dějepisných" akčních her Assassin´s Creed se odehrává v Bagdádu 9. století, je citelně menší, kratší a zaměřený na kradmý postup hráče. Recenze chválí návrat série ke kořenům a PC hráči se mohou radovat také z volně dostupné fanouškovské češtiny pro hru, vytvořené pomocí AI.

Reklama

Recenze hru chválí

Série Assassin´s Creed je s námi již 16 let a dostala třináct “hlavních” dílů. Každý je přitom zasazen do jiného historického období, ve kterém vypráví fiktivní příběh boje asasínů s templáři, ale využívá pro něj skutečné historické osobnosti, události či lokace. Některé díly dokonce obsahují “neherní” výukový režim, který využívají i učitelé dějepisu na školách. V posledních letech se jednotlivé díly této série rozrostly do obřích RPG, schopných sebrat hráčům desítky nebo i stovku hodin. To se některým zas tak nelíbilo, protože ne každý je ochotný obětovat jedné hře tolik času. Letošní díl (původně koncipovaný pouze jako DLC) tedy v reakci na přání některých hráčů nabízí menší rozsah a kratší herní dobu (17 hodin) za nižší cenu.

Jak si můžete přečíst v recenzi, hra se povedla a udělá radost především fanouškům prvních dílů série. Kromě menšího rozsahu totiž tvůrci ubrali na akčnosti a naopak vylepšili vaše schopnosti i design jednotlivých misí tak, aby se vám více vyplatil kradmý, opatrný postup. Kromě jiného se vrací třeba i převleky, díky kterým budete moci nepozorovaně infiltrovat určité lokace. Příběh je zasazen do Bagdádu 9. století a město samotné opět dokonale dýchá dobovou atmosférou, plnou zajímavých detailů. Napínavý příběh podporuje kromě jiného působivá filmová výprava a nádherná hudba.

Čeština je k dispozici

Fanouškovské češtiny pro PC hry mají v Česku poměrně silnou tradici, nicméně v posledních letech začali místo tradičního “ručního” překladu někteří překladatelé používat AI, byť samozřejmě její výstupy také následně ručně upravují. AI čeština většinou není až tak uhlazená a přirozená, jako tradiční lidský překlad, ale rozhodně se nemusíte bát, že byste jí nerozuměli nebo byla příliš chaotická a podobně. V mnoha případech máte také na výběr, kdy si můžete vzít buď AI češtinu dostupnou velmi rychle při vydání hry, či si pár měsíců (v případě větších her i nějaký ten rok) počkat na tradiční “ruční” překlad.

Jak taková AI čeština vypadá, to můžete vyzkoušet třeba právě v Assassin´s Creed Mirage, pro kterou nabídla AI češtinu s ručními úpravami streamerka Squiee. Ta zároveň slibuje, že v ručně upravovaných pasážích ani nepoznáte rozdíl proti tradičně vytvářenému překladu. Je to zároveň již několikátá čeština od této tvůrkyně, kromě jiného nabídla také překlady pro minulý díl Assassin´s Creed Valhalla, nebo třeba Starfield či Watch Dogs: Legion. Tyto překlady samozřejmě obnášejí “jen” titulky, herní texty a menu, dabing zůstává v původním znění.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama