Vyšla nová verze XeSS - nabídne výrazné změny a zlepšení
i Zdroj: Copilot AI
Novinka Vyšla nová verze XeSS - nabídne výrazné změny a zlepšení

Vyšla nová verze XeSS - nabídne výrazné změny a zlepšení

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

6. 4. 2024 12:00 5

Společnost Intel vydala novou verzi systému XeSS, konkrétně 1.3. Pochlubit se může vyšším výkonem, větší věrností obrazu nebo třeba novými scaling faktory.

Reklama

Hlavní vylepšení v systému XeSS 1.3 se točí okolo jeho aktualizovaných modelů umělé inteligence pro upscaler. Díky dodatečnému tréninku a optimalizaci algoritmu hlubokého učení se Intelu podařilo vytěžit více výkonu a současně zlepšit kvalitu obrazu v oblastech, na které byl XeSS 1.2 krátký. Konkrétně verze 1.3 poskytuje lepší anti-aliasing, méně ghostingu a lepší stabilitu. 

Společnost Intel zveřejnila video porovnávající XeSS 1.3 a 1.2 přímo vedle sebe. Na bambusové zástěně v pozadí je rozdíl vidět asi nejmarkantněji. Interní testování nové verze ukázalo, že poskytuje až 28% zlepšení FPS při použití stolní GPU Arc A750. Testování probíhalo také na laptopovém procesoru Core Ultra 7 155H s integrovanou Arc grafikou. Zkoušky byly prováděny na osmi (relativně) moderních hrách, jako jsou kupříkladu Hitman 3, Cyberpunk 2077, Diablo IV a Ghostrunner. Nejvyšší nárůst v FPS byl pak zaznamenán u Diabla IV, a to o celých 28 %. Je to však výjimka. Průměrně se obnovovací frekvence zlepšila asi o 10 % - u desktopové GPU. U integrované grafiky na laptopu byl nárůst FPS v průměru 8%.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama