western-digital-ma-fabriky-pod-vodou-pevne-disky-zdrazuji-o-tisice-korun
Novinka Western Digital má fabriky pod vodou. Pevné disky zdražují o tisíce korun

Western Digital má fabriky pod vodou. Pevné disky zdražují o tisíce korun

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 10. 2011 14:30 61

Voda odplavila příznivé ceny pevných disků do nenávratna. Prakticky všechny české obchody dramaticky zdražují.

Reklama

Nejhorší záplavy, které postihly Thajsko za posledních padesát let a sužují na devět milionů lidí, stále nepolevují. Voda postupně zaplavila i továrny a vybavení na výrobu pevných disků.

Asi nejhůře je na tom společnost Western Digital, která má pod vodou obě své továrny, tj. zhruba 60 procent své produkce. Další závody v Singapuru, Malajsii a Spojených státech, naštěstí pracují normálně. Továrny v Thajsku má i další velký výrobce Seagate.

Zaplavena byla i většina subdodavatelů součástek do pevných disků. Přírodní katastrofa ovlivní negativně nejen dodávky disků na trh, ale především také jejich cenu. Ta dnes roste astronomickou rychlostí.

České obchody za posledních několik hodin zdražily jednotlivé modely o tisíce korun. Zatímco ještě před několika dny jste mohli zakoupit pevný disk WD 2 TB Caviar Green za cenu okolo 1 900 korun, dnes zaplatíte dvounásobek. Veloci​Raptor HL 600 GB podražil dokonce o více jak 4 500 korun..

Cena plíživě narůstá i u produktů ostatních výrobců. Pokud jste s nákupem HDD dosud otáleli, tak nyní už opravdu na nic nečekejte.

Western Digital má fabriky pod vodou. Pevné disky zdražují o tisíce korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: PCTf 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama