whatsapp-ukoncil-podporu-telefonu-s-windows-phone
Novinka WhatsApp ukončil podporu telefonů s Windows Phone

WhatsApp ukončil podporu telefonů s Windows Phone

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 1. 2020 11:00

Jedna z nejpopulárnějších chatovacích aplikací současnosti přestala s nástupem roku 2020 na některých smartphonech fungovat. Na mysli konkrétně máme přístroje se stařičkým operačním systémem Windows Phone. Plán na ukončení oznámil Facebook už začátkem roku a aplikace pro tuto platformu není od 1. července dostupná v Microsoft Store.

Reklama

Chystané ukončení podpory se nicméně už brzy dotkne také platforem Android a iOS. Od 1. února totiž WhatsApp nebudou moci používat také majitelé přístrojů postavených na systému Android 2.3.7 a starším a iOS 7. Nově WhatsApp bude podporovat pouze zařízení s Androidem 4.0.3 a novějším, iOS 9 a novějším a KaiOS verze 2.5.1 a vyšší.

Starší mobilní telefony byly důležitou součástí vývoje WhatsApp, dnes už ale nenabízejí potenciál potřebný na budoucí rozšíření funkcí aplikace. „Toto rozhodnutí vůbec nebylo lehké, ale bylo správné, protože nám umožní nabídnout lidem lepší způsoby na komunikaci s přáteli, rodinou a blízkými prostřednictvím WhatsAppu,“ uvedli již dříve vývojáři.

WhatsApp ukončil podporu telefonů s Windows Phone
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama