windows-10-se-dockal-vyznamne-aktualizace-zamerene-na-zvyseni-rychlosti-systemu
Novinka Windows 10 se dočkal významné aktualizace zaměřené na zvýšení rychlosti systému

Windows 10 se dočkal významné aktualizace zaměřené na zvýšení rychlosti systému

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 11. 2015 19:00 15

Softwarový gigant Microsoft nyní vypustil do světa novou aktualizaci operačního systému Windows 10, jejíž hlavním účelem je zvýšení rychlosti a optimalizace výkonu. 

Reklama

Díky tomuto updatu by měl operační systém Windows 10 údajně bootovat až o 30 % rychleji než stále značně populární Windows 7. Zároveň by měl nabídnout lepší výkon při běžných "každodenních činnostech". Výrobce však přesně nespecifikuje, jaké činnosti by to měly být. Nejspíše však byl zrychlen systém obecně. Dočkat bychom se měli prý také vyšší stability. 

Windows 10 se dočkal významné aktualizace zaměřené na zvýšení rychlosti systému
i Zdroj: PCTuning.cz

Microsoft zároveň updatoval digitální asistentku Cortanu, která nyní může rozpoznávat poznámky ručně psané pomocí elektronického pera. Zrychlen byl také nový prohlížeč Edge, u něhož byly kupříkladu přidány náhledy stránek v záložkách. Edge také získal funkci synchronizace oblíbených položek mezi různými zařízeními. Na dlouho slibovaná rozšíření si však budeme muset ještě počkat a to nejspíše až do příštího roku. 

Mírných změn se dočkalo také samotné grafické rozhraní. Od nynějška si mohou uživatelé například nastavovat barvu titulků či měnit vzhled kontextových menu. Nutno připomenout, že uživatelé, kteří vlastní operační systémy Windows 7, 8 či 8.1, mohou stále přejít na Windows 10 zdarma.

Zdroj: Microsoft

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama