windows-7-prodano-jiz-300-milionu-licenci
Novinka Windows 7: prodáno již 300 milionů licencí

Windows 7: prodáno již 300 milionů licencí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 1. 2011 14:00 1

Společně s tím byly oznámeny i aktuální finanční výsledky. Softwarovému obrovi se daří – čistý zisk dosáhl 6,63 mld. dolarů.

Reklama

Microsoft oznámil, že prodal již 300 milionů licencí svého nejnovějšího operačního systému pro osobní počítače Windows 7. Informaci zveřejnil současně s oznámením finančních výsledků za 4. čtvrtletí minulého roku, v němž dosáhl čistého příjmu 6,63 mld. dolarů. Hranici 100 milionů prodaných licencí operační systém pokořil v loni v květnu, na 150 milionů dosáhl koncem června. S počtem prodaných licencí se pochopitelně zvyšuje i jeho podíl na trhu.

Podle statistik Net Monitor používá operační systém celosvětově momentálně více jak 20 procent uživatelů. Vraťme se nakrátko ještě k finančním výsledkům. Společnosti se podařilo dosáhnout obratu 19,953 mld. dolarů a čistého zisku 6,63 mld. dolarů – vyjádřeno přepočtem na akcii 0,77 dolarů. „Jsme nadšeni ze zájmu spotřebitelů o naše produkty o Vánocích. 8 milionů prodaných kusů pohybového systému Kinect potom předčilo naše očekávání,“ uvedl finanční ředitel Microsoftu, Peter Klein.

Windows 7: prodáno již 300 milionů licencí
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Microsoft

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama