windows-store-microsoft-predstavil-obchod-s-aplikacemi-a-obsahem-pro-windows-8
Novinka Windows Store: Microsoft představil obchod s aplikacemi a obsahem pro Windows 8

Windows Store: Microsoft představil obchod s aplikacemi a obsahem pro Windows 8

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

7. 12. 2011 08:45 11

Internetový obchod po vzoru iTunes a Android Marketu bude nedílnou součástí nového systému. Nyní se můžeme konečně podívat, jak vypadá řešení softwarového giganta, které dorazí počátkem příštího roku s betaverzí „osmiček“.

Reklama

Zaměstnanci společnosti o chystaném obchodu mluvili již v září na konferenci Build, ale ve zkušebním Developer Preview jej ještě nebylo možné vyzkoušet. Včera se na konferenci v San Franciscu mohli vybraní novináři a vývojáři podívat, jak bude budoucí Windows Store vypadat a jaké výhody všem přinese.

Windows Store: Microsoft představil obchod s aplikacemi a obsahem pro Windows 8
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Novinka staví na rozhraní Metro UI a perfektně zapadá do koncepce designu celého systému. Samozřejmostí je nejrůznější obsah, kdy zde vedle aplikací nalezneme knihy, filmy a dokonce i minihry, jako je třeba oblíbený Cut the Rope. O vyhledávání v obsahu se stará Microsoft Bing, který umožní přehledně řadit a vyhledávat v obsahu. Radost z nového obchodu budou mít i administrátoři sítí, ti si totiž budou moci vytvořit lokální verzi obchodu.

Pokud jde o vývojáře, Microsoft si nyní bere slušnou provizi v podobě 30 % z ceny aplikace. Pokud však vývojář prodejem vydělá více než 25 000 dolarů, bude si brát "jen" 20 procent. Pokud vás zajímá jak nový obchod vypadá, neváhejte se podívat na přiložené video, kde jsou zmíněny jeho hlavní funkce a k vidění je i názorná ukázka jak vše vypadá.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama