xbox-one-se-bude-prodavat-i-bez-kinectu-jeho-cena-byla-stanovena-na-399
Novinka Xbox One se bude prodávat i bez Kinectu, jeho cena byla stanovena na $399

Xbox One se bude prodávat i bez Kinectu, jeho cena byla stanovena na $399

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

14. 5. 2014 16:00 2

Videoherní průmysl a především potom marketingová oddělení nadnárodních korporací občas vyprodukují takovou situaci, o které by se nám nezdálo ani v nejdivočejších snech. Tak třeba Microsoft, který pořád dokola tvrdil, že Kinect je nedílnou součástí Xbox One a že se bez něj konzole v žádném případě neobejde, v úterý přišel s prohlášením, že Xbox One se bude prodávat i bez Kinectu.

Reklama

 Xbox One v krabici bez Kinectu by měl být k dispozici od června tohoto roku a to za $399. Plány na prodej XONE bez Kinectu ve Velké Británii a Evropě potvrzeny nebyly, ale dá se očekávat, že softwarový gigant nabídku rozšíří do celého světa. Cena Xboxu One bez Kinectu by pak měla být logicky stanovena na 349 £ ve Velké Británii a na €399 v Evropě.

Xbox One se bude prodávat i bez Kinectu, jeho cena byla stanovena na $399
i Zdroj: PCTuning.cz

Důvody tohoto rozhodnutí jsou zřejmé. Namísto aby se Kinect 2 stal pro koncové uživatele přínosem a poskytl mu nepostradatelné funkce například ve hrách, nikomu se nepodařilo přijít s nezbytnou funkcí, která by nákup Kinectu opodstatnila. Lidé proto Kinect začali vnímat jako nepotřebný přídavek, který jim Microsoft vnucuje a ještě za něj požaduje peníze.

Pokud se tedy konečně dočkáme uvedení Xboxu One na náš trh, je docela možné, že Kinect už nám nikdo vnucovat nebude. To je ale zatím hudba daleké budoucnosti. Poslední zprávy o odstartování prodeje Xbox One v Čechách mluví o září, vzhledem k laxnímu přístupu Microsoftu to však nelze brát jako bernou minci. Jednoho hořkého odřeknutí jsme se dočkali už na podzim.

Zdroj: KitGuru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama