xerox-zvysil-nabidku-na-prevzeti-vyrobce-hp-nove-nabizi-35-miliard-dolaru
Novinka Xerox zvýšil nabídku na převzetí výrobce HP. Nově nabízí 35 miliard dolarů

Xerox zvýšil nabídku na převzetí výrobce HP. Nově nabízí 35 miliard dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 2. 2020 12:00

Společnost Xerox zvýšila svou nabídku na převzetí výrobce osobních počítačů HP. Firma v pondělí oznámila, že nabízí zhruba 35 miliard dolarů (přes 800 miliard Kč), zatímco loňská nabídka činila pouze 33,5 miliardy dolarů.

Reklama

Za každou akcii HP nyní Xerox nabízí 24 dolarů, kdežto dříve to bylo pouze 22 dolarů. Nově by podílníci HP za akcii společnosti měli dostat 18,40 dolaru v hotovosti plus 0,149 akcie Xeroxu. Xerox loni v listopadu překvapil svou nabídkou na převzetí výrobce osobních počítačů HP, protože jeho burzovní hodnota je podstatně menší než HP. Vedoucí představitelé HP nabídku tehdy jednohlasně odmítli. Jako důvod uvedli, že výrazně podhodnocuje společnost a není v nejlepším zájmu akcionářů.

Xerox následně sdělil, že se vícekrát setkal s akcionáři HP a diskutoval s nimi o potenciálních synergiích případné fúze. Podle firmy by vylepšená nabídka měla akcionářům HP umožnit, aby přijali nabídku Xeroxu a to i přes přetrvávající neochotu vedení HP.

Společnosti HP a Xerox se dlouhodobě potýkají s negativními důsledky poklesu potřeby tištěných dokumentů a pracují na snižování nákladů. Fúze by jim mohla otevřít nové možnosti úspor.

Xerox zvýšil nabídku na převzetí výrobce HP. Nově nabízí 35 miliard dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama