xfx-prichazi-s-novym-1000w-psu-s-certifikaci-80-plus-titanium
Novinka XFX přichází s novým 1000W PSU s certifikací 80 Plus Titanium

XFX přichází s novým 1000W PSU s certifikací 80 Plus Titanium

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

29. 1. 2018 13:00

Společnost XFX, známá zejména výrobou grafických karet, nyní přichází na trh s novou řadou vlastních špičkových napájecích zdrojů.

Reklama

Jejím prvním čelenem je model XTi-1000W, který nabídne výkon 1000 wattů a může se pochlubit certifikací účinnosti 80 Plus Titanium, která zajišťuje energetickou účinnost až 96 % při polovičním zatížení. Vnitřní uspořádání spoléhá na jednu 12V větev a využity jsou kvalitní komponenty včetně japonských kondenzátorů. 

XFX přichází s novým 1000W PSU s certifikací 80 Plus Titanium
i Zdroj: PCTuning.cz

Tento zdroj je zcela modulární a přináší možnost připojení celkem patnácti kabelů. Se zdrojem je dodávaný 24pinový ATX napájecí kabel pro desku, dvojice 8pinových (4+4) EPS pro procesor, kabely s celkem deseti SATA konektory a clekem osmi 8pinovými (6+2) PCIe konektory. Nechybí ani šest Molex konektorů a jeden Berg (FDD). Pro chlazení využívá zdroj jeden ventilátor 135mm s dynamickými kapalinovými ložisky. 

Ventilátor je automaticky vypnut při zatížení pod 25 %, což zajišťuje tichý provoz. Při 25 - 50% zatížení jsou otáčky regulovány tak, aby hlučnost nepřesáhla 16 dB. Zdroj byl také testován pro podporu stavů s nízkým příkonem u nejnovějších procesorů AMD Ryzen i Intel Core. Cena zdroje prozatím není známá, nicméně očekává se, že bude poměrně vysoká. Novinka je také podpořena pětiletou zárukou od výrobce. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama