Novinka XPG uvede ve třetím čtvrtletí nové DDR5 herní paměti

XPG uvede ve třetím čtvrtletí nové DDR5 herní paměti

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 6. 2021 15:12

Značka XPG, která se orientuje na herní hardware a příslušenství, oznámila, že ve třetím čtvrtletí roku uvede na trh nové DDR5 herní paměťové moduly.

Reklama

Nová řada pamětí bude představena pod názvem CASTER, ale už dnes víme, že moduly budou mít frekvence od 6 000 do 7 400 MHz a na trhu se objeví v kapacitě 8, 16 a 32 GB.

Značka XPG dále uvedla, že nyní úzce spolupracuje na kompatibilitě se svými partnery vyrábějícími základní desky, mezi které patří společnosti Gigabyte, MSI, ASUS či ASRock.

Nové moduly DDR5 se budou dodávat ve dvou variantách – s RGB osvětlením a bez RGB osvětlení. Navzdory tomuto rozdílu ale budou mít společný ucelený vzhled. 

Pro sladění s ostatními produkty značky XPG budou paměti opatřeny diagonálními protínajícími se liniemi a drážkami, které vytvářejí geometrické obrazce a tvary v podobě písmena X.

XPG DDR5
i Zdroj: PCTuning.cz
XPG DDR5

Nové moduly DDR5 přinesou hráčům a počítačovým nadšencům v porovnání s DDR4 znatelné zlepšení. Kromě vyšších frekvencí nad 4 800 MHz mají být také energeticky úspornější, protože namísto 1,2 V budou pracovat při nižším napětí 1,1 V. 

Navíc budou moduly pro zvýšení účinnosti a stability vybaveny také integrovaným obvodem pro správu napájení (PMIC) a technologií ECC (Error Correcting Code).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama