yahoo-a-nokia-spoji-sve-sily
Novinka Yahoo a Nokia spojí své síly

Yahoo a Nokia spojí své síly

Martin Stančík

Martin Stančík

25. 5. 2010 16:00 1

Společnosti Yahoo a Nokia včera oznámily bližší spolupráci, díky které by si finská společnost měla upevnit své postavení v Severní Americe.

Reklama

Od druhé poloviny letošního roku bude Yahoo spravovat e-mail Ovi od Nokie a Nokia se na oplátku stane exkluzivním dodavatelem map a navigace pro Yahoo. Představitelé obou společností na včerejší konferenci také poukázali na nutnost expandovat se svými službami na rozvojové trhy, kde se telefony pomalu pro tamní uživatele stále častěji stávají hlavními zařízeními, se kterými se připojují na internetu. Nokii se na rozvojových trzích daří, za to má problém prosadit se v Severní Americe a šéf finské společnosti Olli-Pekka Kallasvuo včera uvedl, že spolupráce s Yahoo Nokii v konkurenčním boji ve Spojených státech pomůže.

Yahoo a Nokia spojí své síly
i Zdroj: PCTuning.cz

"Mapy a navigace v USA zažijí boom a my budeme u toho," řekl Kallasvuo s tím, že jde o jeden z kroků, který upevní pozici jeho společnosti ve Státech. Nokia v uplynulých několika letech investovala více než 10 miliard dolarů do vytvoření internetových služeb (od hudby až po e-mail), avšak prosadit se jí v Severní Americe nedaří. Stejně tak Yahoo ubývají zákazníci kvůli silnému postavení Googlu, jehož operační systém Android je na desítkách mobilních telefonů různých výrobců.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama