Yenkee  Zero je nová mechanická klávesnice s tichými spínači
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Yenkee Zero je nová mechanická klávesnice s tichými spínači

Yenkee Zero je nová mechanická klávesnice s tichými spínači

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 7. 2021 11:14

Na trh míří nová klávesnice Yenkee Zero, která se vyznačuje mechanickými spínači Outemu Red, plně nastavitelným RGB podsvícením i skromnými rozměry.

Reklama

Zero je dalším kusem v řadě mechanických klávesnic značky Yenkee. Po modelech Panzer, Katana a kompaktním Atomu přichází nyní výrobce s modelem, který má za vyplnit mezeru mezi velkými klávesnicemi s numerickým blokem a tzv. mini. Zero tak nedisponuje numerickým blokem, ale směrové klávesy a funkční klávesy jako End či Del se na ní již nachází.

Spínače Outemu Red, s nimiž Zero přichází, mají nabídnout přesnost, jistý stisk a také rychlou odezvu. Výrobce uvádí, že klávesy necvakají jako clicky spínače a nemají tzv. tactile bump, jaký je běžný u typu tactile. Outemu mají nabídnout životnost až 50 milionů cyklů.

RGB podsvícení

Podsvícení Zero lze nastavit přesně podle představ uživatele, a to s možností nastavení individuálního rozvržení podsvícení kláves, až ve třech různých profilech. Mohou tak být podsvícena pouze tlačítka např. jednou libovolnou barvou pro jeden žánr her a druhou barvou zase pro jiný. RGB podsvícení nabízí téměř dvě desítky atraktivních efektů včetně plně individuálního rozvržení. Možnost regulovat jas či směr efektu podsvícení je již samozřejmostí.

Herní klávesnice se dnes již neobjede bez komplexního herního programu pro podrobné nastavení všeho druhu. A jinak tomu není ani u Zero. Lze zde najít multimediální funkce, funkce pro zvýšení komfortu při práci a nesmí chybět ani funkce ryze pro herní účely. 

Jednou takovou je i herní režim, což je mód klávesnice, kdy pomocí jednoho stisknutí dedikovaného tlačítka nad šipkami se deaktivují klávesové zkratky. Klávesnice v neposlední řadě nabízí i všestranný makro editor s bohatou škálou nastavení a zjednodušení.

Cena

Ke klávesnici je dodáván odolný opletený kabel s koncovkou USB-C. Yenkee Zero je již nyní dostupná za doporučenou cenu 1699 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama