Youtuber zmrazil grafiku do kusu ledu a vyzkoušel, jestli bude fungovat
i Zdroj: copilot ai
Novinka Youtuber zmrazil grafiku do kusu ledu a vyzkoušel, jestli bude fungovat

Youtuber zmrazil grafiku do kusu ledu a vyzkoušel, jestli bude fungovat

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

2. 7. 2024 20:30 8

Zapomeňte na archaické vzduchové a vodní chlazení, dnes je v kurzu led! Stačí nalít do PC kýbl vody, zmrazit a problémy s teplem jsou fuč. Ale musíte vodu pravidelně doplňovat a stále mrazit!

Reklama

Dobrá, to je naprostý nesmysl. Ale přesto Youtuber mryeester s podobným nápadem přišel ku pobavení svému a svých sledujících. Co se asi stane, když zmrazíte grafiku do kusu ledu? Bude fungovat? Okamžitě zdechne, jen co ji zalije voda? Nebo ji zničí mráz? A tak vzal stařičkou Nvidia GS 8400, hodil ji do lavoru, vyvedl potřebné kabely a PCIe riser a šup s ní do mrazáku. Nutno dodat, že použil obyčejnou vodu z vodovodu, nikoli destilovanou a ani neošetřil grafiku nějakým vodoodpudivým přípravkem.

A když přišel pravý čas, ledový monolit byl zapojen a PC nabootováno. Ano, nabootováno, protože grafika fungovala. Trochu se třepotal obraz a větrák se jaksi nemohl točit, ale jinak to vypadalo nadějně. Dokonce tak nadějně, že grafika fungovala s benchmarkem Unigine Heaven dalších 30 minut, aniž by se zkratovala nebo led začal roztávat, přičemž teplota GPU byla 2°C. Jak je vidět, PC hardware ze starých dob byl poctivý kus železa, který trochu vody a ledu nerozhází. Ale s takovou RTX 4090 bych to asi nezkoušel. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama