za-masove-vrazdy-v-usa-mohou-videohry-a-internet-tvrdi-trump
Novinka Za masové vraždy v USA mohou videohry a internet, tvrdí Trump

Za masové vraždy v USA mohou videohry a internet, tvrdí Trump

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 8. 2019 09:00 12

Dvě masové střelby za jediný víkend, 29 mrtvých a až padesát zraněných. Spojenými státy otřásly o víkendu dva velké útoky střelnými zbraněmi na veřejnosti. Americká veřejnost je tragédií otřesena a administrativa hledá způsoby, jak zamezit tomu, aby se podobná situace do budoucna neopakovala.

Reklama

Po tragickém víkendu v USA přichází na řadu válka slov a horečná debata o tom, co obě události způsobilo. Zatímco jedni volají po zavedení přísných kontrol při prodeji střelných zbraní, Donald Trump nabídl trochu širší pohled na věc. Americký prezident ve své první reakci na střelbu v Texasu a Ohiu vyzval k identifikaci mentálně postižených jedinců ohrožujících okolí a k zvedení trestu smrti pro masové vrahy a zločince. Mimo to také zdůraznil, že je v zájmu USA postihovat nenávistné projevy na internetu, na sociálních sítích a také ve videohrách.

„Musíme zastavit oslavu násilí v naší společnosti. To zahrnuje hrůzné videohry, které jsou dnes běžně dostupné. Neklidná mládež se může příliš snadno obklopit kulturou, která oslavuje násilí,“ řekl Trump. „Musíme si uvědomit, že internet poskytl nebezpečnou cestu k radikalizaci narušených myslí,“ dodal. Není bez zajímavosti, že střelec z El Pasa sdílel myšlenky na internetovém fóru 8chan (aktuálně je nefunkční). Ve svých příspěvcích popisoval hispánskou invazi do Texasu a uváděl plán na rozdělení Ameriky do teritorií podle rasy. I proto si zřejmě Trump myslí, že nebezpečí internetu a sociálních sítí nelze ignorovat.

K útokům se vyjádřil i bývalý americký prezident Barack Obama, který kritizoval projevy nenávisti a netolerance. Zároveň také navrhl zpřísnění předpisů o nabývání a držení zbraní.

Za masové vraždy v USA mohou videohry a internet, tvrdí Trump
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama