za-vcerejsi-vypadek-internetu-o2-mohla-opatreni-proti-hackerum
Internet Novinka Za včerejší výpadek internetu O2 mohla opatření proti hackerům

Za včerejší výpadek internetu O2 mohla opatření proti hackerům

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 5. 2016 11:00 4

Telekomunikační společnost O2 čelila včera útoku hackerů. Jeho důsledkem byly technické problémy při vysílání hokejového zápasu Česka proti USA a několikaminutové potíže s přihlášením ke službě O2 TV.

Reklama

Takzvaným DDoS útokům, při kterých se hackeři snaží přetížit napadené servery, nečelilo O2 poprvé. „První útoky přicházely již minulý týden a o víkendu,“ vysvětluje Václav Hanousek, šéf síťového provozu. „Přesto jsme byli schopni poskytnout službu 320 tisícům zákazníků a přenést rekordní objem 237 Gbps. Opatření, které jsme na ochranu služby poskytované našim zákazníkům přijali, bohužel vlivem systémové chyby způsobily čtvrteční hodinový výpadek na pevném internetu v části Prahy a středních Čech,“ dodává Hanousek.

Intenzita a rozsah útoků vedly také k přetížení serverů mobilní televize O2 TV. Krátké výpadky mohli bohužel zaznamenat také diváci, kteří sledovali hokejový zápas ČR- USA prostřednictvím iVysílání. Výpadky se však netýkaly všech uživatelů webu České televize, bez jakýchkoli problémů mohlo zápas sledovat téměř 300 tisíc lidí. Operátor se již s případem pirátských útoků obrátil na orgány činné v trestním řízení.

Za včerejší výpadek internetu O2 mohla opatření proti hackerům
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: O2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama