zahrajte-si-zdarma-rozsireni-arma-3-apex-old-man-beta
Novinka Zahrajte si zdarma rozšíření Arma 3 Apex: Old Man (Beta)

Zahrajte si zdarma rozšíření Arma 3 Apex: Old Man (Beta)

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 12. 2019 12:45

Tvůrci z českého herního studia Bohemia Interactive si pro hráče a fanoušky Arma 3 připravili vánoční dárek: beta verzi Arma 3 Apex: Old Man, což singleplayerový open-world scénář, který je ke stažení na Steam Workshop.

Reklama

Arma 3 Apex: Old Man je k dispozici zdarma, vyžaduje pouze vlastnictví datadisku Arma 3 Apex. Díky tomu, že beta verzi tvůrci nabízí na Steam Workshop jako nepovinný download, uživatelé se pro účast v betatestu nemusí přepínat na vývojářskou verzi (dev branch) Arma 3.

Příběh Old man se odehrává v univerzu Arma 3 kampaní East Wind a Apex Protocol a ústřední hratelnou postavou je vysloužilý legionář, který žije na ostrově Tanoa v Jižním Pacifiku. Ostrov zachvátí epidemie malárie, která způsobí humanitární krizi, a když lokální úřady za podezřelých okolností nezajistí očekávanou distribuci vakcíny pro civilní obyvatelstvo, vydává se hráč v roli Legionáře odhalit pravdu.

Scénář Old Mana hráče „vysadí“ s minimem instrukcí uprostřed tropické džungle, která tvoří převážnou část téměř 100 kilometrů čtverečných rozlehlého ostrova Tanoa. Nechá už na něm, aby se zorientoval, získal informace, zbraně i vybavení, ale hlavně aby si sám určil nejlepší taktiku ke splnění úkolů.

 Zahrajte si zdarma rozšíření Arma 3 Apex: Old Man (Beta)
i Zdroj: PCTuning.cz

Přestože scénář nabízí pro Arma 3 typický autentický zážitek, hráči mají přístup k několika nezvyklým herním prvkům. Jde například o možnost zastavit čas nebo přeskakovat časové úseky, potažmo možnost rychlého cestování mezi objevenými úkryty. Vedle scénáře samotného přináší Old Man i několik novinek pro Workshop včetně statického těžkého kulometu M2 Browning ráže .50 či nových assetů pro tvůrce Arma 3. Všechny tyto nové doplňky časem přibudou I do základní verze Arma 3 v podobě tradičně bezplatného updatu.

S ohledem na experimentální charakter vychází Arma 3 Apex: Old Man v rámci delší iniciativy Bohemia Incubator, v jejímž rámci Bohemia Interactive vydává veřejně projekty, na kterých testuje nové designové nápady, případně je vytváří s úmyslem získat zkušeností v nových oblastech herního vývoje.

V závislosti na ohlasu hráčů a dostupných zdrojích plánuje Bohemia Interactive oficiálně vydat scénář Old Man v rámci některého z updatů do hlavní hry v roce 2020.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama