zakladatel-sluzby-megaupload-kim-dotcom-se-vraci-na-scenu
Novinka Zakladatel služby Megaupload Kim Dotcom se vrací na scénu

Zakladatel služby Megaupload Kim Dotcom se vrací na scénu

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

25. 9. 2012 12:30 7

Megaupload založený v roce 2005 se sídlem v Hongkongu byl svého času 13. nejnavštěvovanější stránkou na internetu. Dotcomovi to přineslo pohádkové bohatství, ale také pobyt v cele. 

Reklama

Úřady nechaly zavřít Megaupload v lednu 2012, protože kromě zcela legálního obsahu se na stránkách Megauploadu objevovala i díla chráněná autorským zákonem. Spor nadále pokračuje, nicméně Kim Dotcom už si užívá volného pohybu a podle nedávného postu na jeho Twitteru chystá návrat.

Kim napsal, že 90 % kódu nového Mega je hotových, servery jsou na cestě a právníci, partneři a investoři jsou připraveni. Dále ještě připsal ať jsme trpěliví, že už se to blíží.

Zakladatel služby Megaupload Kim Dotcom se vrací na scénu
i Zdroj: PCTuning.cz

Nový Megaupload bude podle Kima bezplatný, chráněný před útoky a zkrátka nezastavitelný. Z různých prohlášení Dotcoma lze také vyčíst, že jeho nový projekt nebude pouze hostovat soubory ke stažení, nýbrž se dočkáme několika nových služeb. Detaily však nejsou známé.

Kvůli soudní při bylo firmě zabaveno přes $42 milionů, postiženi byli i legitimní uživatelé se svými soukromými daty, která byla ze dne na den nedostupná. Kim Dotcom hájí sebe i svou společnost tím, že autorským zákonem chráněná díla nikdy nebyla nahrána úmyslně a v případě nahlášení nelegálního obsahu jej okamžitě smazali.

Zdroj: vr-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama