Zchlaďte se v létě, Arctic oznamuje dva USB větráčky
i Zdroj: Arctic
Novinka Zchlaďte se v létě, Arctic oznamuje dva USB větráčky

Zchlaďte se v létě, Arctic oznamuje dva USB větráčky

David Jiránek

David Jiránek

13. 6. 2023 17:00 4

Léto se blíží, a ne každý má doma klimatizaci. Na řadu proto přicházejí klasické větráky, které mohou být hlučné a nepraktické. Arctic proto přichází na trh s kompaktními větráčky do USB.

Reklama

Asi vás napadne, že USB větráčky (případně malé stolní větráčky) koupíte za pár stovek kdekoliv. Arctic má ale zkušenosti s chlazením počítačů a jejich řešení tudíž bude o dost lepší. Základem modelů Summair a Summair Plus jsou ventilátory s lopatkami o průměru 112 mm. Kolem nich nalezneme obvodovou stěnu pro lepší proudění vzduchu. Větráčky kryje mřížka, kterou lze snadno odmontovat.

Při maximálním výkonu dosahuje větráček až 2800 otáček za minutu, případně 3300 otáček u Plus verze. V minimálním výkonu jde o 600 otáček a regulace probíhá zcela plynule.

Základní verze si řekne o 4,5 W z USB. Pro připojení slouží 1,2 metru dlouhý USB-A kabel, a kromě portu v počítači nebo notebooku, můžete využít i vlastní power banku.

Plus varianta nabízí zabudovanou baterii o kapacitě 2800 mAh, která udrží větráček v provozu na 14 hodin při středních otáčkách. Nabíjení probíhá pomocí USB-C portu a trvá jen 3 hodiny.

Pro ideální natočení větráčku slouží kloub napojený na základnu. V případě přenášení se větráček zajistí skrze magnety v základně.

Cena byla stanovena na 27 euro za základní verzi a 33 euro za Plus variantu s integrovanou baterií. Kromě černé lze pořídit i bílou verzi za stejné ceny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama