zitra-zacina-ifa-2015-pro-novinare-co-zde-uvidime
Novinka Zítra začíná IFA 2015 pro novináře. Co zde uvidíme?

Zítra začíná IFA 2015 pro novináře. Co zde uvidíme?

Ondřej Košťál

1. 9. 2015 20:00

Výstaviště se pro návštěvníky IFA 2015 otevře sice až v pátek 4. září, dva dny před tím však velcí výrobci ukáží své novinky novinářům. Zítřek tedy bude velmi zajímavý a my budeme u toho. Pojďme se podívat, čeho bychom se mohli dočkat.

Reklama

Máme v plánu všechny tiskové konference, kde to bude vzhledem ke konektivitě možné, přinést živě v textové a obrázkové formě. Dostanete tedy informace nejrychleji, jak je to jen možné. Začneme hned brzy ráno, 2. září v 9 hodin začíná tisková konference společnosti Intel. Ta zde předvede co jiného, než procesory a možná i něco víc. Především se bude jednat o 6. generaci procesorů Core, kterým se říká Skylake.

Následovat bude tiskovka od Aceru v 11 hodin. Ten si připravil nové modely telefonů Liquid Z střední třídy s operačním systémem Android. Acer se prý také chystá vstoupit do vod Windows 10 Mobile a mělo by být k vidění několik modelů s tímto systémem. Vedle toho možná i nějaké ty tablety Iconia Tab s Windows 10.

Další prezentací v plném dni je Asus, který začne ve 13 hodin. Zde toho bude více. Vedle notebooků a tabletů se hovoří o ZenFonech, samozřejmostí budou nové hodinky ZenWatch 2 a možná také představí i nový PadFone, telefon, který lze proměnit v tablet nebo i notebook. Ve značení telefonů ZenFone je momentálně pěkný zmatek a určitě ještě nějaký přibude. K vidění bude i nový All-in-One počítač, který již Asus představil na Computexu.

Huawei začne ve 14:30 a částečně se překrývá s Asusem. Minulý týden představil Honor, patřící pod Huawei, nový telefon Honor 7. Od samotného Huawei se očekává představení nástupce tabletofonu Mate 7. Ten by mohl nést jméno Mate 8 nebo Mate S. K vidění jistě bude i Huawei Watch.

Následuje Sony od 16:15, od kterého se čeká jediné. Nová generace telefonů Xperia Z(5), včetně všech odnoží. Předchozí hodinky Smartwatch byly vždy také uvedené na IFA, o nové generaci však zatím není ani slovo. Uvidíme, třeba Sony překvapí.

Den (a noc) od 19:30 zakončí Lenovo, pod které nyní patří i Motorola. Je otázkou, jestli se budou představovat zařízení obou značek, ale proslýchá se, že ano. Lenovo představí model Vibe P1 s obrovskou 5000mAh baterií. Ve hře je i designový model X3. Motorola by mohla představit nějaké telefony série Droid.

Další den, 3. září, už bude klidnější. V 11 hodin začíná tisková konference Samsung a od 19 hodin opět Samsung, tentokrát akce Unpacked. Co na které události představí, není úplně jasné. Unpacked by se měl zaměřit na nové kulaté chytré hodinky Gear S2.

Nepředstavený je ještě třetí produkt ze záhadného obrázku, který koluje internetem. Že by tablet se zaoblenými hranami?

To je prozatím vše, o čem víme a odkud vám přinese živé informace. Následovat bude otevření bran na výstaviště pro návštěvníky a tlačenice u všech stánků. Hlídejte si proto novinky, kde se vše dozvíte.

Novinky z výstavy IFA 2015 vám přinášíme ve spolupráci se společností Intel