znacka-cougar-chysta-uvest-na-trh-mechanickou-herni-klavesnici-600k
Novinka Značka COUGAR chystá uvést na trh mechanickou herní klávesnici 600K

Značka COUGAR chystá uvést na trh mechanickou herní klávesnici 600K

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

4. 12. 2014 06:00

U nás nepříliš známá společnost COUGAR se snaží prorazit na trhu s herními periferiemi dalším novým přírůstkem, který má podobu herní klávesnice 600K.

Reklama

Jedná se o mechanickou herní klávesnici, která vychází ze staršího modelu COUGAR 700K a je vybavená mechanickými spínači Cherry MX. Oproti zmíněnému staršímu modelu je nová COUGAR 600K o něco zjednodušena a to zejména proto, že z ní byla odstraněna levá řada makro kláves. 

Výrobce funkce této klávesnice označuje za puristické, tedy jednoduché a detailní, o čemž svědčí například možnost klávesnici pouze připojit pomocí pozlaceného USB kabelu a nestarat se o instalaci žádných ovladačů. Přesto však klávesnice nabídne několik základních funkčních, ale i speciálních tlačítek užitečných při hraní. 

Značka COUGAR chystá uvést na trh mechanickou herní klávesnici 600K
i Zdroj: PCTuning.cz

600K umožňuje například nastavení rychlého opakování některých kláves, což je užitečné zejména ve hrách, v nichž je zapotřebí opakovaně mačkat určitou klávesu. Mimoto se pochlubí také, již celkem tradiční, funkcí deaktivace klávesy Windows, čímž je zabráněno náhodnému stisku a nechtěnému návratu do prostředí OS. 

Uživatel si pak může samostatně rozsvítit klávesy WASD, směrové šipky a multimediální klávesy, čímž si je můžete při hraní odlišit.  Rozsvítit lze také speciální klávesy umístěné v horní části klávesnice. Nechybí například ani anti-ghosting technologie N-Key Rollover, která zajišťuje, že každý stisk klávesy je zaznamenán a zpracován. 

Další podrobnosti o klávesnici prozatím nejsou známy, nicméně jisté je to, že si uživatelé budou moci vybrat ze čtyř variant (tuhostí) mechanických spínačů Cherry MX. Cena klávesnice by se měla pohybovat přibližně okolo 125 dolarů, tedy přibližně kolem 2 800 Kč. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama