znacku-ouya-vyrobce-stejnojmenne-androidi-herni-konzole-odkoupila-firma-razer
Novinka Značku Ouya, výrobce stejnojmenné Androidí herní konzole, odkoupila firma Razer

Značku Ouya, výrobce stejnojmenné Androidí herní konzole, odkoupila firma Razer

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

17. 6. 2015 08:00

Firma Ouya, která se v roce 2012 objevila na trhu s nápadem vytvořit levnou herní konzoli založenou na platformě Adnroid, se nyní stala součástí společnosti Razer.

Reklama

Ouya hledala pro svoji, tehdy poměrně odvážnou, konzoli finance prostřednictvím kampaně na Kickstarteru, které sice získala, ale přespříliš neprorazila vzhledem k tomu, že v době svého vydání byly mobilní hry vyvíjeny zejména pro ovládání na dotykových displejích, proto byl výběr her značně omezený. V době uvedení měla konzole již také poměrně zastaralý hardware. 

Značku Ouya, výrobce stejnojmenné Androidí herní konzole, odkoupila firma Razer
i Zdroj: PCTuning.cz

Přelom přišel až s konzolí Shield od firmy nVidia, kdy grafický gigant začal tlačit vývojáře k tvorbě her i pro ovládání gamepadem. S kompaktní herní konzolí nicméně přišla také samotná značka Razer, která představila kompaktní Forge TV - konzoli běžící na platformě Android TV, tedy verzi Androidu určenou pro televizory a velké, nedotykové displeje. Ta se na trhu objevila teprve nedávno a zatím není jasné, jak si povede. 

Zájem Razeru o konkurenční značku tedy není zase tak překvapivý a ze vzájemné spolupráce obou firem by mohla vzejít zcela nová konzole. Zatím není však nic potvrzeno a nevíme ani to, kolik Razer za značku Ouya zaplatil. Hlavním důvodem akvizice firmy Ouya společností Razer jsou nicméně finanční problémy a dluhy.  

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama