zname-cenu-a-datum-vydani-55-oled-televizoru-od-samsungu
Novinka Známe cenu a datum vydání 55" OLED televizoru od Samsungu

Známe cenu a datum vydání 55" OLED televizoru od Samsungu

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

10. 5. 2012 12:00 29

Masové rozšíření technologie OLED (organic light-emitting diode) pro velké obrazovky je prozatím hudbou budoucnosti. První kroky podniká Samsung.

Reklama

OLED displeje jsou typické pro chytré telefony, ale na stěny obýváků kde by tvořily obraz televizního vysílání se zatím neprosadily. První 55" OLED televize od Samsungu vyjde někdy v průběhu druhé poloviny roku. Od minule se nám zpřesnila cena, internetové zdroje udávají její hodnotu na 10 milionů wonů tj. asi 170 000 Kč.

Známe cenu a datum vydání 55" OLED televizoru od Samsungu
i Zdroj: PCTuning.cz

OLED displeje mají skvělé vlastnosti a jsou považovány za budoucí dominantní typ displeje. Mají fotorealistické podání barev, nekonečný kontrast a jsou velmi úzké. Dříve bylo udáváno jako velká nevýhoda stárnutí monitoru z důvodu vysvícení. Z tohoto pohledu nejnáchylnější na životnost byla modrá OLED barva. Tento problém by už ale měl být několik let vyřešen.

Kromě Samsungu chystá svou 55" OLED televizi i LG, které hlásá že ta jeho bude stát o 1000 dolarů méně než u konkurence v podobě Samsungu. Jak to tak vypadá, čas kdy HDTV OLED televize prorazí do mainstreamu je velmi blízko

Zdroj: verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama