zname-detaily-o-smartpadu-od-toshiby
Novinka Známe detaily o SmartPadu od Toshiby

Známe detaily o SmartPadu od Toshiby

Helmich Jiří

Helmich Jiří

29. 8. 2010 19:00 5

Toshiba uvolnila specifikace připravovaného SmartPadu na platformě Tegra 2. Chystá něco, co nám vyrazí dech?

Reklama

Kolega Mirek Kočí nedávno informoval o rozhodnutí společnosti Toshiba uvést na trh novou konkurenci pro iPad od Apple. Chce vydat dokonce celou řadu tabletů pod společným názvem SmartPad. Toshiba již vydala upřesňující informace, pojďme se tedy na ně společně podívat.

Prvním kouskem, se kterým se se setkáme, bude model Folio 100. Co od něj máme očekávat? Platformu už znáte, Folio 100 bude pohánět Tegra 2, zde nic nového. Na 10.1 palců velikém displeji se budete mazlit s Androidem 2.2, zobrazován bude v rozlišení 1024x600. Vybaven bude 16GB interní paměti. O konektivitu se budou starat hned tři moduly - WiFi s podporou 802.11 g a n, Bluetooth a 3G modul.

Známe detaily o SmartPadu od Toshiby
i Zdroj: PCTuning.cz

Model bude také vybaven čtečkou SD a MMC karet. K dispozici bude USB 2.0 port a 1.3 MPix kamera, tedy nic nadstandardního. U *Padů je poměrně důležitým faktorem výdrž baterie. Folio 100 slibuje 7 hodin různorodého provozu (surfování, přehrávání videa), což dnes ale hravě zvládne i MacBook Pro s 13" obrazovkou. Otázkou tedy je, jestli 1020mAh baterie není pro takovéto zařízení příliš slabá.

Toshiba pohovořila i o softwarové výbavě, s Androidem dostanete také Operu mobile, Flash 10.1 a e-book čtečku. Trochu neurčitě Toshiba hovoří o domácích a kancelářských aplikacích, můžeme použít jen svoji představivost, abychom zjistili, co tím vlastně myslí. Office 2010 bych ale na SmartPadech nehledal.

Typ displeje, kterým bude Folio 100 vybaven, bohužel není znám. Stejnou neznámou je ovšem také cena, která nejspíš na nabitém trhu, kde se objevuje jedno zařízení za druhým, rozhodne o úspěchu zařízení.

Zdroj: Endgadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama