zuta-labs-mini-mobile-robotic-printer-kapesni-roboticka-tiskarna-na-koleckach
Novinka ZUtA Labs Mini Mobile Robotic Printer – kapesní robotická tiskárna na kolečkách

ZUtA Labs Mini Mobile Robotic Printer – kapesní robotická tiskárna na kolečkách

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

11. 5. 2014 13:00 3

Současné tiskárny zatím příliš nezasáhl trend minimalizace a to především díky tomu, že jsou limitovány velikostí papíru. To se nyní snaží změnit tým ZUtA Labs se svým Kickstarter projektem robotické mobilní tiskárny.

Reklama

Jedná se vlastně o mobilní tiskárnu, která má podobu malého tiskového robota. Toho můžete přenášet prakticky kamkoliv. Jeho rozměry jsou totiž 10 × 11,5 cm a hmotnost přibližně 300 gramů. A jak to vůbec funguje?

ZUtA Labs Mini Mobile Robotic Printer – kapesní robotická tiskárna na kolečkách
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Malého robůtka položíte na roh papíru, pošlete mu bezdrátově text, který má vytisknout, a on se po papíru pohybuje pomocí čtyř kol. Pro pohyb tiskových hlav po papíru slouží kladkový systém. Rychlost pohybu robota, resp. tisku textu v rozlišení 96 × 192 DPI je 1,2 ppm (stránek za minutu). Rychlost to není nijak závratná, tiskárna tedy poslouží spíše pro tisk malého množství dokumentů na cestách. Na tisknutí delších textů je zkrátka lepší využít tradiční tiskárny.  

ZUtA Labs Mini Mobile Robotic Printer – kapesní robotická tiskárna na kolečkách
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Tisknout lze prakticky z jakéhokoliv zařízení jako je tablet, notebook či smartphone. Pro tisknutí z tabletu nebo smartphonu bude nutné stažení mobilní aplikace. Mobilní zařízení komunikují s robotem pomocí bezdrátového připojení Bluetooth. Autoři projektu slibují, že na jedno nabití je schopna mobilní tiskárna vytisknout až 1000 stran. Více informací se dozvíte v následujícím videu:

Za zrodem robotické mobilní tiskárny stojí skupina studentů vysoké školy technologií z Jeruzáléma. Za svůj příspěvek ve výši 200 dolarů (4 000 Kč) od nich můžete momentálně získat jeden z prvních modelů Mini Mobile Robotic Printer v černém a za 220 dolarů (4 400 Kč) v bílém provedení. Za speciální Kickstarter edici si potom připlatíte dalších 100 dolarů. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama