Zyxel má nový Wi-Fi 6 přístupový bod WAX630S
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Zyxel má nový Wi-Fi 6 přístupový bod WAX630S

Zyxel má nový Wi-Fi 6 přístupový bod WAX630S

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 1. 2022 16:09

Značka Zyxel na veletrhu CES 2022 ukázala nový přístupový bod WAX630S, který je kompatibilní se standardem Wi-Fi 6 (neboli 802.11ax, jak zní jeho celý název).

Reklama

Zyxel WAX630S je vybaven čtyřmi smart vysílacími/přijímacími anténami, které mají snižovat zahlcení sítě a současně zlepšit výkon a zkrátit dobu odezvy, i při připojení většího počtu uživatelů.

Dle výrobce jeden přístupový bod dokáže pokrýt větší plochu a podporuje efektivně až 90 připojení v případě nešifrovaného SSID, kdy je možné se do sítě připojovat bez ověření. V případě šifrování WPA3 přístupový bod podporuje až 75 současně obsluhovaných klientů. Tyto počty připojených klientů jsou doporučeny jako maximální, při zachování maximální efektivity bezdrátového systému.

Velkou výhodou WAX630S je jeho kompatibilita s řešením NebulaFlex Pro, díky kterému lze bod spravovat lokálně, pomocí ovladače nebo prostřednictvím cloudové platformy Nebula. Nebula nejenže nabízí nejsnazší způsob konfigurace, monitoringu a správy, ale také na pár kliknutí zajistí optimální výkon a zabezpečení sítě.

Cena přístupového bodu Zyxel WAX630S nebyla zatím zveřejněna. Cena modelu WA650S se pohybuje kolem části 18 tisíc korun. Za podobné peníze se nejspíše bude prodávat i novinka WAX630S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama