24gb-operacni-pameti-proc-ne
Novinka 24GB operační paměti? Proč ne!

24GB operační paměti? Proč ne!

Michal Kleman

Michal Kleman

18. 2. 2009 00:00 42

Společnost Kingston předvedla v tech demu systém, používající celkem 24GB operační paměti typu DDR3. Co takový počítač zvládne? Věru hodně, no cena samotných pamětí téměř čtyřnásobně předčila cenu mého osobního počítače.

Reklama

4GB DDR2 pamětí jsou stále pro mnoho jedinců až přílišný luxus, ale není to tak dlouho, co jsme mohli vidět i 12GB sady o generaci novějších pamětí. Engineering Sample kitu, skládajícího se z šesti DDR3 modulů o kapacitě 4GB, byl osazen do základní desky GIGABYTE's GA-EX58 UD5 společně s procesorem Intel Core i7 920. Použitá gafická karta společnosti nVidia nebyla specifikována. Pokud se zajímáte o běh několika virtuálních počítačů najednou, jen se dívejte. Tento systém se nezbrzil ani s devíti pracovními plochami puštěnými najednou.

Pokud jste neprohlédli video, krátce vám nastíním, co se v něm děje. Jako první je otestována stabilita v programu Memtest86+, kde neměly moduly taktované na 1079MHz žádný problém ani po sedmnácti hodinách. Dále byly paměti podrobeny zkoušce, při které byly spouštěny virtuální počítače pomocí programu WMWare, i při spuštění 9 operačních systémů najednou je systém stabilní a "neškube" se, jako třešničku na dortu byla na posledním virtuálním počítači spuštěna hra Crysis. Sada zatím není dostupná, na konci tohoto roku by se však již měla objjevit reálně na trhu. Přibližná pořizovací cena takovéhoto množství operační paměti (6x4GB) je Kingstonem uváděna na $2,000, tedy asi 44000Kč.

Podle Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama