32nm-sestijadra-od-intelu-v-q1-2010
Novinka 32nm šestijádra od Intelu v Q1 2010

32nm šestijádra od Intelu v Q1 2010

Jan Šorfa

Jan Šorfa

20. 2. 2009 00:00 9

Podle nejnovějších informací má Intel v plánu vydat během prvního čtvrtletí příštího roku 32nm šestijádrové procesory.

Reklama

Nové šestijádrové procesory vyrobené 32nm procesem budou obsahovat stejné jádro s kódovým názvem Bloomfield jako současné procesory založené na architektuře Nehalem. Podle plánu má Intel na uvedení 32nm šestijádrových procesorů ještě rok čistého času, ale stále si nejsme jisti, jestli Intel bude pospíchat s nahrazením jeho současně výdělečných čtyjádrových procesorů Core i7.

32nm šestijádra od Intelu v Q1 2010
i Zdroj: PCTuning.cz

Dalším plánovaným procesorem vyrobeným 32nm procesem bude procesor s kódovým označením “Westmere“, který by měl být podle Intelu znatelně výkonnější jak procesory založené na architektuře Nechalem. Bude obsahovat několik nových instrukcí a inovací oproti Bloomfieldu, ale pokud bude procesor s jádrem Bloomfield taktovaný na vysokých frekvencích, potom by neměl být mezi nimi ve výkonnosti velký rozdíl.

32nm šestijádra od Intelu v Q1 2010
i Zdroj: PCTuning.cz

Důležitým faktorem je ale možnost využití více jak dvoujádrových procesorů ve většině dnešních her a aplikací, které zatím nedokážou vícejádrové procesory využít. Sice už existuje několik aplikací, které si dokáží s vícejádrovými procesory poradit a využít je na 100%, ale těch je zatím bohužel zanedbatelné množství.

Podle předběžných informací by jsme se měli již v tomto roce dočkat vylepšených procesorů vyrobených 45nm procesem žaložených na architektuře Nehalem.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama