480 Hz na OLED panelu, LG se vytáhlo s kouskem pro náročné hráče
i Zdroj: LG
Novinka 480 Hz na OLED panelu, LG se vytáhlo s kouskem pro náročné hráče

480 Hz na OLED panelu, LG se vytáhlo s kouskem pro náročné hráče

David Jiránek

David Jiránek

4. 1. 2024 16:00 6

Extrémně rychlá obnovovací frekvence bude zřejmě stále častějším jevem. LG ukázalo OLED panel dosahující na 480 Hz. S rozlišením přitom nezůstává na Full HD.

Reklama

Soutěžení o monitory s nejvyšší obnovovací frekvencí asi většinu hráčů zajímat nebude. U řady her narazíte na problém, že vám prostě nestačí výkon. Nad 200 FPS si tak užijete jen u titulů jako je Counter-Strike a podobných. Zde se nehraje na kvalitu detailů, ale bleskurychlé reakce, kde vyšší obnovovací frekvence nabízí maximum. Právě zde bude excelovat nový monitor od LG.

Tedy monitor, společnost zatím ukázala jen samotný panel. Ten má úhlopříčku 27 palců, tudíž se s jistotou objeví právě v monitoru. S obnovovací frekvencí 480 Hz nepůjde o rekordmana. Minulý rok jsme tu měli 500Hz kousek od Alienware.

Špičkový 500Hz monitor od Alienware dostal podporu pro AMD FreeSync
i Zdroj: Alienware

Špičkový 500Hz monitor od Alienware dostal podporu pro AMD FreeSync

Ultimátní monitor po stránce obnovovací frekvence dostal druhou verzi, která potěší majitele s AMD grafikami. Alienware do…

24. 8. 2023 14:00
42

Oproti AW2524HF se ale panel od LG kromě OLED technologie, místo Fast IPS, může chlubit také rozlišením QHD. To už je rozumná kombinace vzhledem k velikosti. OLED panely obecně nabízejí rychlou dobu odezvy. Zde tomu nebude jinak a 0,03 ms je v souladu s konkurencí.

Monitor s tímto panelem by se měl na trh dostat v první polovině tohoto roku. Společnost také připravuje odhalit další monitory s uhlopříčkou 27, 31,5, 34, 39 a 45 palců. Všechny mají spadat do pomyslné vyšší třídy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama