55-oled-tv-vlajkova-lod-samsungu-bude-na-trhu-koncem-roku
Novinka 55" OLED TV, vlajková loď Samsungu, bude na trhu koncem roku

55" OLED TV, vlajková loď Samsungu, bude na trhu koncem roku

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

15. 4. 2012 09:00 13

Pravděpodobně se bude jednat o první produkt této velikosti, který se dostane do prodeje. 55palcový televizor bude založen na OLED technologii, která poskytuje například věrné podání barev a nekonečný kontrast.

Reklama

Samsung je největším výrobcem OLED displejů pro mobilní telefony.  Uživatelé se dělí na dva tábory, jedni tyto displeje milují kvůli nekonečnému kontrastu, opravdu širokými pozorovacími úhly a absolutně černé, druzí ji naopak odsuzují kvůli nereálným barvám. Obrázek si musí udělat každý sám, ale je fakt, že se jedná o technologii současnosti, díky které je možné vyrábět velice tenké displeje, monitory nebo i televizory.

55" OLED TV, vlajková loď Samsungu, bude na trhu koncem roku
i Zdroj: PCTuning.cz

Technologie je ale na trhu již delší dobu a všichni netrpělivě očekávají první televizory. Ty byly spatřeny na veletrhu CES 2012 letos v lednu. Televizory jistě zaujaly a už je známá cena a přibližné uvedení vystavované novinky. Televize se objeví na výstavě IFA 2012 v Berlíně v sprnu a někdy po této akci by měla jít do prodeje. 55palcová televize tedy používá OLED technologii, kdy není použité žádné podsvícení, ale jednotlivé pixely (skládající se ze subpixelů) vyzařují světlo samy.  Televizor má opravdu tenký rámeček a je neuvěřitelně tenký.

Novinka podporuje aplikaci AllShare, která umožňuje přehrávání u ostatních zařízení Samsung bezdrátově, ale podporuje také službu DLNA, což je standard, přes který můžete z mobilního zařízení přehrávat na televizi třeba filmy. Na AllShare navíc bude dostupných 5 GB jako webové úložiště. Cena této televize ale nebude nízká. Jedná se o technologickou novinku, ale i tak není cena nijak extra vysoká. Televize by měla být za 7 900 dolarů, což je asi 180 000 Kč. Oproti tomu první 24” OLED monitor od Sony určený pro filmaře stál asi 250 000 Kč.

Zdroj: Slashgear

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama