acer-hodla-na-trh-uvest-radu-novych-zajimavych-monitoru-pro-praci-i-zabavu
Novinka Acer hodlá na trh uvést řadu nových zajímavých monitorů pro práci i zábavu

Acer hodlá na trh uvést řadu nových zajímavých monitorů pro práci i zábavu

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

6. 1. 2016 19:45

Acer si pro své zákazníky připravil trojici nových monitorů z řady R, H a XR, jejichž společným jmenovatelem je hlavně zajímavý design a využití panelu typu IPS. 

Reklama

První novinkou z dílny Aceru je modelová řada R1, která na první pohled zaujme hlavně svým tenkým profilem. Monitory této řady jsou totiž tlusté pouhých 7 mm, díky čemuž se vejdou prakticky do jakéhokoliv prostoru. Určené jsou hlavně pro běžnou každodenní práci s počítačem. Stejně jako profil je velice tenký také rámeček okolo displeje. Monitory nabídnou třeba také technologie flicker-less, která eliminuje blikání, či redukci modré složky světla. Oba tyto prvky snižují únavu očí. Mezi další jejich výbavou najdeme nastavitelný stojan s možností změny náklonu od 5 do 15 stupňů. Všechny modely nové řady mají nejen společný design, ale také to, že nabídnou rozlišení 1920 × 1080 pixelů. K dostání budou verze s velikostmi úhlopříčky 21,5", 23", 23,8", 25" a 27". 

Acer hodlá na trh uvést řadu nových zajímavých monitorů pro práci i zábavu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Druhou novinkou je monitor Acer H7, který jako vůbec první monitor nabídne rozhraní USB typu C. Stejně jako modely řady R1, se i H7 pochlubí velice tenkým rámečkem okolo displeje. K dostání však bude pouze ve dvou provedeních s úhlopříčkou 25" a 27". Na rozdíl od řady R1 nabídnou oba modely H7 rozlišení 2560 × 1440 pixelů. Podporují také 100% pokrytí barevného spektra sRGB. Mohou tedy dobře posloužit i náročnějším uživatelům z řad vizuálních nadšenců, popřípadě i profesionálních grafiků a návrhářů. 

Acer hodlá na trh uvést řadu nových zajímavých monitorů pro práci i zábavu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Posledním novým monitorem Aceru je model XR342CL, který je určen spíše pro zábavu. Přesto dokáže displej této novinky také zobrazit 100 % barevného prostoru sRGB. Mezi speciální funkce monitoru patří například šestiosé nastavení barev, technologie DTS Sound, či přizpůsobitelné osvětlení na spodním okraji monitoru, které dokresluje zobrazovaný bosah. Monitor nabízí také funkce obraz v obraze (PIP) či obraz vedle obrazu (PBP). XR342CL nabídne 34" úhlopříčku, poměr stran 21:9 a rozlišení 3440 × 1440 obrazových bodů. Displej monitoru je navíc zakřivený. Hlavně hráči by potom mohli ocenit podporu technologie AMD FreeSync. 

Acer hodlá na trh uvést řadu nových zajímavých monitorů pro práci i zábavu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

A teď něco k cenám a datu vydání. Monitory řady Acer 1 budou k dostání od dubna za cenu začínající na 3 500 Kč. Acer H7 na trh dorazí v březnu s cenovkou od 9 500 Kč. Nejdražší pak bude pochopitelně model XR342CK, který by měl být ověnčen cenovkou kolem 30 000 Kč. Jeho vydání je potom naplánováno na duben.

Zdroj: TZ Acer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama